Geplaatst op Geef een reactie

Albert Turk koekenpan. De klassieker….met aangelaste, gesmede haaksteel..

Smeedijzeren pan 652xx

Albert Turk GmbH Duitse kwaliteitspannen.

“Freiform-warmgeschmiedete” pannen, voorheen ook “hand-geschmiedete” pannen genoemd, worden door Albert Turk al sinds 1857 geproduceerd, eerst voor de horeca, omdat bekwame chef-koks de uitstekende braadeigenschappen kennen en niet voor deze eigenschappen willen uitwijken.

De “Turk pan” is niet gecoat, de bodem is kras- en snijbestendig en bij toenemend gebruik nemen de uitstekende braadeigenschappen alleen maar toe.

Aanbevolen behandeling voor het eerste gebruik, bijgaande goed te lezen en uit te voeren:

Allereerst moet de corrosie beschermd laag (veelal olijfolie) verwijderd worden. Dit doet u door de pan in heet water met een afwasmiddel goed af te wassen. D.m.v. een afwasborstel en schoon, heet water de resten van de beschermde laag verwijderen en de pan daarna goed af drogen.

Eerst moet de pan “ingebakken” worden.

Bedek de bodem van de pan met een olie die tot hoge temperatuur verhit kan worden. Voeg daarna aardappelschillen met een goed gevulde theelepel zout aan de pan toe. Roerbak de aardappelschillen dan goed door (en voor de stalen pannen:  tot de bodem van de pan donker begint te worden). Hierna kunt u de pan leeg maken, afspoelen en goed afdrogen.
De pan is nu gebruiksklaar.

A.u.b. niet vergeten: de pan is van (smeed-) ijzer en bevat nu geen corrosie beschermd laag meer, d.w.z. dat als de pan langere tijd niet gebruikt gaat worden dient u na een “natte” reiniging de pan met iets olie middels een keukenpapiertje licht in te smeren.

Algemeen dient volgende in acht genomen te worden:
– Let op dat u de juiste grootte van pan gebruikt, de bodem van de pan mag niet groter zijn dan de verwarmingsbron.
– Eerst de pan en het olie verhitten Naast het braadgoed er in te plaatsen.
– Al kort na het aanbraden kan de temperatuur omlaag, de pan reageert snel waardoor de bodem niet zo dik is.
– De pan mag niet in een vaatwasmachine gereinigd worden. Meestal volstaat het reinigen met een keukenpapiertje anders met heet water afspoelen, goed afdrogen en licht invetten.
– In het begin zult u iets meer olie / vet gebruiken dan in een gecoate pan, maar hoe vaker de pan gebruikt wordt en hoe donkerder ze wordt, des te minder olie / vet zal nodig zijn.

Deze Alb. Turk pan is niet gecoat, ze is kras- en snijvast en ook na jarenlang gebruik zal haar oppervlakte structuur niet veranderen. Door toenemend gebruik verbeteren ook haar uitmuntende braadeigenschappen. Het braadoppervlak wordt rood donkerder en gladder en er ontstaat een eikel laag die het aankleven en oxideren tegengaat. Uw TURK bereikt dan haar optimale voordelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.