Albert Turk lichte koekenpan met vlakke steel en oog… ø28cm

26,85

Albert Turk lichte koekenpan met vlakke steel en oog

Uitverkocht

Stuur me een mail als het weer op voorraad is..

Artikelnummer: 66128 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Koekenpan

Albert Turk lichte koekenpan met vlakke steel en oog… bovendiameter 28cm onderdiameter 21,5cm.

“Freiform-warmgeschmiedete” pannen, voorheen ook “hand-geschmiedete” pannen genoemd, worden door Albert Turk al sinds 1857 geproduceerd, eerst voor de horeca, omdat bekwame chef-koks de uitstekende braadeigenschappen kennen en niet voor deze eigenschappen willen.

Lees meer...

De “Turk pan” is niet gecoat, het is kras- en snijbestendig en bij toenemend gebruik waardoor uitstekende braadeigenschap.

Aanbevolen behandeling voor het eerste gebruik, indienen bijgaande goed te lezen en uit te voeren:

Allereerst moet de corrosie beschermd laag verwijderd worden. Dit doet u door de pan in heet water met een afwasmiddel goed af te wassen. D.m.v. een afwasborstel en schoon, heet water de resten van de beschermde laag verwijderen en de pan daarna goed af drogen.

Eerst moet de pan “ingebakken” worden.

Bedek de bodem van de pan met een olie van vet die tot hoge temperatuur verhit kan worden. Voeg daarna aardappelschillen met een goed gevulde theelepel zout aan de pan toe. Roerbak de aardappelschillen dan goed door tot de bodem van de pan donker begint te worden. Hierna kunt u de pan leeg maken, afspoelen en goed afdrogen.
De pan is nu gebruiksklaar.

A.u.b. niet vergeten: de pan is van (smeed-) ijzer en bevat nu geen corrosie beschermd laag meer, d.w.z. dat als de pan langere tijd niet gebruikt gaat worden dient u na een “natte” reiniging de pan met iets olie middels een keukenpapiertje licht in te smeren.

Algemeen dient volgende in acht genomen te worden:
– Let op dat u de juiste grootte van pan gebruikt, de bodem van de pan mag niet groter zijn dan de verwarmingsbron.
– Eerst de pan en het olie verhitten Naast het braadgoed er in te plaatsen.
– Al kort na het aanbraden kan de temperatuur omlaag, de pan reageert snel waardoor de bodem niet zo dik is.
– De pan mag niet in een vaatwasmachine gereinigd worden. Meestal volstaat het reinigen met een keukenpapiertje anders met heet water afspoelen, goed afdrogen en licht invetten.
– In het begin zult u iets meer olie / vet gebruiken dan in een gecoate pan, maar hoe vaker de pan gebruikt wordt en hoe donkerder ze wordt, des te minder olie / vet zal nodig zijn.

Deze Alb. Turk pan is niet gecoat, ze is kras- en snijvast en ook na jarenlang gebruik zal haar oppervlakte structuur niet veranderen. Door toenemend gebruik verbeteren ook haar uitmuntende braadeigenschappen. Het braadoppervlak wordt rood donkerder en gladder en er ontstaat een eikel laag die het aankleven en oxideren tegengaat. Uw TURK bereikt dan haar optimale voordelen.

Extra informatie

Gewicht 1,20 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Albert Turk lichte koekenpan met vlakke steel en oog… ø28cm” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *